Press release: Gelre Hospitals acquire dose management solution DOSE by Qaelum (in Dutch)

December 20, 2017

GELRE ZIEKENHUIZEN SCHAFT DOSISMANAGEMENTOPLOSSING DOSE AAN

Gelre ziekenhuizen in Nederland kiest voor Qaelum’s dosismanagementoplossing DOSE. Met DOSE zal Gelre ziekenhuizen hun dosis optimaliseren enerzijds om aan normen en wetgeving te voldoen en anderzijds om de kwaliteit te verbeteren. Als één van de leidinggevende spelers in Europa op het vlak van dosismanagement kunnen de software-oplossingen van Qaelum nu ook in Nederland op meer en meer succes rekenen.

Press release Gelre Hospitals acquire dose management solution

Gelre ziekenhuizen kiest DOSE


De impact van de opkomende Europese Richtlijn 2013/59/EURATOM met betrekking tot de gevaren van ioniserende straling in medische beeldvorming is onbetwistbaar. Gelre ziekenhuizen, met locaties in zowel Apeldoorn als Zutphen, begrijpt de noodzaak voor een dosismanagementsysteem. Dankzij DOSE zal Gelre ziekenhuizen die beschikt over alle state of the art apparatuur op de afdelingen Radiologie, ondersteund worden om tot een goede borging van dosisoptimalisatie efficiënt te komen. Klinisch fysicus Arjen Becht kijkt dan ook uit naar de samenwerking: “Ik ken Qaelum al enige tijd via de IHE Connectathon waar ik onder de indruk was van de aldaar bewezen interoperabiliteit van de software. Ook merkte ik hoe goed doordacht de software was qua opties en gebruiksgemak. Ik verwacht met de aanschaf van DOSE een zeer bruikbare oplossing in handen te hebben om in multidisciplinair verband de patiëntenstralingsdosis te kunnen monitoren, en om te analyseren waar de dosis mogelijk kan worden verbeterd. Ook kijk ik uit naar toekomstige mogelijkheden om regionaal en wellicht zelfs landelijk te kunnen benchmarken. De software van Qaelum is daar al op voorbereid.”

Belang van patiëntveiligheid


Door de toenemende bewustwording van de risico’s van stralingsdosis, wordt patiëntveiligheid een steeds grotere prioriteit in medische beeldvorming. Zowel regelgevende instellingen als de ziekenhuizen zelf zetten hier steeds meer op in. "Binnen Gelre ziekenhuizen streven wij als afdeling radiologie naar een optimale afstemming van beeldkwaliteit met een zo laag mogelijke dosis", aldus Judith van de Ven, bedrijfskundig manager Radiologie. "DOSE zal daarbij een goede ondersteuning zijn om zo toegediende dosis inzichtelijk te maken. In het kader van patiëntveiligheid, en met het oog op de komende wetgeving zien wij een duidelijke meerwaarde." De stralingsdosis in een patiënt door medische diagnostische beeldvorming kan geoptimaliseerd en gemonitord worden met DOSE. Deze oplossing optimaliseert en stroomlijnt departementen, en bereidt ze voor op de komende 2013/59/EURATOM-wetgeving.

Over Qaelum NV


Qaelum ontwikkelt oplossingen om patiëntveiligheid en kwaliteit in medische beeldvorming te verbeteren oplossingen om patiëntveiligheid en kwaliteit in medische beeldvorming te verbeteren, overal ter wereld. Onze nadruk ligt op het produceren van geavanceerde oplossingen om stralingsdosis van patiënten te monitoren en om departementen radiologie te managen. Onze management tools zijn gebaseerd op bekende en geaccepteerde accrediteringsschema’s met als doel om bij te staan in samenwerking en het delen van inzichten. Qaelum bestaat uit een zeer gespecialiseerd team. We zijn wereldwijd actief met kantoren in zowel de EU als in de VS, en hebben daarnaast lokale vertegenwoordiging in belangrijke markten in de EU.

Hyperlink naar het Nederlands persbericht (PDF-versie)

Contact

Jurgen Jacobs
CEO
Email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Mobile: +32 (0) 472 801293

Magdalena Ratcheva
Marketing Communication
Email: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Tel: +32 (0) 16 23 44 01

QAELUM N.V.
Science Park Arenberg,
Gaston Geenslaan 9
3001 Heverlee
Belgium
Website: www.qaelum.com
E-mail: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.